Jak wzmocnić naturalną odporność organizmu? To pytanie w okresie jesienno-zimowym pada bardzo często. Jaka odpowiedź pada najczęściej? Zdrowa dieta, w której pojawiać się będą produkty w naturalny sposób wspierające nasz układ immunologiczny – oto klucz do sukcesu. Co jeść, by wzmocnić odporność swego organizmu?
W zdrowej diecie, która ma wspierać naturalną odporność organizmu, nie może brakować tak ważnych antybiotyków, jakimi są cebula oraz czosnek. Te wyjątkowe dary natury już dawno zostały docenione przez miłośników naturalnych metod leczenia, a w zdrowej diecie zajmują miejsce niezwykle ważne. Dlaczego? Bo cebula i czosnek to duet, który w walce z bakteriami wykazuje się niezwykłą skutecznością. Warto po nie sięgać również ze względu na ochronę przed wirusami oraz grzybami, których obecność w organizmie sprzyja rozwojowi wielu chorób. Kolejnym dodatkiem do menu mającego w naturalny sposób wspierać nasz układ immunologiczny jest miód. Jest on źródłem wielu cennych dla zdrowia witamin, dodatkowo może się pochwalić właściwościami bakteriobójczymi. Sojusznikiem dla tych, którzy chcą wzmocnić odporność, będzie też cytryna. Pomaga ona w walce z toksynami, dostarcza też wielu ważnych dla zdrowia witamin. Zdrowa dieta, która ma nas chronić przed chorobami i infekcjami, nie może się też obejść bez imbiru. Stosowany jako dodatek do mięs lub surówek, skutecznie wzmocni nasz układ immunologiczny i sprawi, że każdego dnia będziemy mogli się cieszyć energią oraz doskonałą formą.