Im dalej zaczniemy zagłębiać się w tajniki gotowania, tym szybciej dostrzeżemy, że łatwiej osiągać sukcesy w tej sztuce tylko wtedy, gdy będziemy mogli przygotowywać posiłki w dogodnych warunkach. Nie bez znaczenia będzie wyposażenie tego pomieszczenia wolnego do naszej dyspozycji.

Standard, na jaki w pełni zasługujesz

Garnki to wynalazek pochodzący z czasów starożytnych. Początkowo wykonywano je wyłącznie z gliny, gdyż ówczesny poziom obróbki metali nie stał na zbyt zaawansowanym poziomie. Dzisiejsze technologie stosowane przy produkcji naczyń to niewątpliwie krok milowy względem tamtych czasów.
Większość osób nie przywiązuje większej wagi do wyboru garnków. To akurat błąd, bo później można szybko przekonać się, że to właśnie dlatego zdarza się np. że tak często coś nam się przypala nawet na małym ogniu. Wybór odpowiedniego produktu w dużym stopniu uzależniony jest od typu kuchenki, którą posiadamy. Pod uwagę należy także wziąć średnice naczyń, która nie powinna być większa, niż największe pole grzewcze, jakie posiada nasz piecyk, ponieważ wpłynie to negatywnie na jakoś przygotowywanych potraw.
W sprzedaży znajdziemy obecnie garnki miedziane, ceramiczne, stalowe, żeliwne oraz emaliowane. Najtrwalsze i najoszczędniejsze w zużyciu gazu są garnki ze stali szlachetnej. Każdorazowy zakup kompletu powinien być poprzedzony dokładną analizą. Należy zwrócić szczególną uwagę na elementy takie jak np.: pokrywa, korpus, grubość dna, uchwyty, czy rączki. Materiał, z jakiego są zrobione garnki, powinien zapewniać odpowiednie przewodnictwo ciepła. Tyczy się to szczególnie dna, na które wywierane są podczas gotowania najwyższe temperatury.

Sekret tkwi w najwyższej jakości

Oczekujący czegoś więcej od wyposażenia kuchni powinni zwrócić swoją uwagę np. na garnki sygnowane logiem Philipiak. Wykonane z nieodkształcających się i w pełni bezpiecznych dla zdrowia materiałów antybakteryjnych i antyalergicznych oferują możliwość gotowania w minimalnej ilości wody oraz na parze. Każdy z elementów kompletu posiada specjalnie zaprojektowane, grube dno. Sprawia ono, że ściany nagrzewają się równomiernie. Wszystkie pokrywy wyposażone są w specjalne termometry, dzięki którym można kontrolować temperaturę podczas gotowania. Naczynia są wykonane ze szlachetnej, nierdzewnej, kwasoodpornej stali chromowo-niklowej CR-Ni 18/10, która nie wchodzi w reakcję z pożywieniem. Wszystkie te innowacyjne rozwiązania wpływają na najwyższą jakość przyrządzania potraw oraz ich wyjątkowy i zdrowy smak. Wspomniane garnki mogą być używane do gotowania na kuchenkach gazowych, elektrycznych, indukcyjnych, jak i w piekarniku.
Produkty firmy Philipiak cechuje nowoczesny, ponadczasowy design. Przejawia się w takich aspektach jak: satynowe wnętrze, czy specjalnie wyprofilowane krawędzie. Jeśli przed zakupem będziemy szukać informacji na forach internetowych i innych tematycznych stronach o naczyniach philipiak opinie, to natrafimy na recenzje od osób, które korzystają z nich codziennie od wielu lat. Poza tym możemy poszerzyć wiedzę i zapoznać się z informacjami na temat zdrowego odżywiania oraz garnków bezpośrednio na stronie producenta: http://www.wyrzucsolniczke.pl/philipiak-milano.

Jeżeli zadbamy odpowiednio o wyposażenie kuchni, to okaże się, że gotowanie może sprawić nam jeszcze więcej frajdy niż dotychczas. W wysokiej klasy garnkach trzeba naprawdę się postarać żeby coś przypalić, dlatego nie bez powodu cieszą się one coraz większą popularnością. Jakość miewa swoją cenę, ale zazwyczaj są to dobrze wydane pieniądze na coś, co będzie nam służyć przez długie lata.

[Głosów:2    Średnia:5/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ